Voor koppels

Elkaar beter begrijpen, beter communiceren, weer verbondenheid ervaren, intimiteit, plezier, elkaars behoeften kunnen aangeven en de relatie weer laten herleven? Ik ben gespecialiceerd in relatietherapie en ik gebruik hiervoor wetenschappelijk bewezen methoden, zoals Integrated Bahavioral Couples Therapy (IBCT) en Emotionally Focused Therapy (EFT).

Heb je moeite met je relatie?

 • Heb je het gevoel dat jij en je partner vastlopen en er niet meer samen uitkomen?
 • Jullie vechten en discussiëren eindeloos en kunnen elkaar nog steeds niet begrijpen?
 • Je mist de aandacht, nabijheid en liefde?
 • Communiceren gaat moeizaam of jullie zijn al helemaal gestopt met communiceren?
 • Je hebt het gevoel dat jullie zo uit elkaar liggen en de verschillen niet (meer) te overbruggen zijn?
 • Jullie lopen tegen persoonlijke problemen aan en komen er samen niet uit?
 • Er is ruzie en agressie in de relatie?
 • Of er is overspel?

Het kan heel pijnlijk zijn als je weer de connectie en verbinding mist in je relatie. Misschien zijn jullie samen begonnen met veel energie en passie en is dat in de loop van de tijd steeds minder geworden. Of misschien leven jullie nu al als twee vreemden naast elkaar en vraag je je af wat jullie nog bij elkaar houdt? Of misschien speelt de strijd zich intern af en kunnen jullie heel moeilijk over gevoelens praten? Als je het gevoel hebt dat je vast zit in een relatie, kan relatietherapie een uitkomst bieden om de relatie weer in goede banen te leiden OF er samen toch op een volwassen en constructieve manier achter te komen dat de relatie niet langer zo kan worden voortgezet.

Wanneer kun je het beste beginnen met relatiecoaching of -therapie?

Stellen zoeken vaak pas therapie als de relatie al op losse schroeven staat. Maar dat is best gek! We volgen zoveel opleidingen en behalen diploma’s op andere gebieden, maar investeren in onze relatieskills pas op het moment dat het echt misgaat. Terwijl relatie vaardigheden essentieel zijn om bewust een gezonde relatie op te bouwen.

De afgelopen jaren zien we echter dat hier een sociale verschuiving in plaatsvindt. Steeds meer millenial stellen (tussen de 20 en 45 jaar) worden bewust van de noodzaak en positieve effecten van goede relatievaardigheden, zoals naar elkaar leren luisteren, bewust leren verbinden, intimiteit op een dieper niveau ontdekken, geweldloos en open communiceren, gezond grenzen aangeven en behoeftes uitspreken, gezamenlijke waarden ontdekken. Relatiecoaching kan je daarom helpen om alvast deze skills op te doen, ook als je net samen bent in een nieuwe relatie met een kersverse partner en alvast te investeren in jullie relatie op de lange termijn.

Stellen zoeken vaak relatiecoaching en -therapie om de volgende redenen:
 • Als ze elkaar niet meer begrijpen

Communicatieproblemen zijn heel normaal in een relatie. En toch zie je dat stellen vaak hun gelijk proberen te halen, in plaats van samen te zoeken naar oplossingen vanuit de waarden die hen verbinden. “Ik weet niet hoe we met elkaar moeten praten.” hoor ik vaak, maar dit is vaak niet het echte probleem in een relatie. Het is juist vaak dat een partner, of beide partners, zich niet meer verbonden en begrepen voelen. De oorzaak ligt in het gebrek in verbinding. Maar hoe kom je weer in verbinding? Daar kan ik je bij helpen.

 • Je emotioneel alleen voelen

Er zijn veel factoren die kunnen leiden tot gebrek aan liefdevolle verbinding. Interne factoren, zoals je hechtingsstijl, persoonlijke trauma’s uit het verleden, ziekte, verlies, maar ook exteren factoren, zoals het krijgen van kinderen, financiele zorgen, werkstress en veel verantwoordelijkheden (bv voor ouders of naasten) en overspel. Er zijn oplossingen die ervoor kunnen zorgen dat partners zich weer gezien voelen, de relatie centraal stellen en de verbinding onderling herstellen.

 • Seksuele problemen

Veel koppels vinden zich na een jarenlange relatie in een seksloze relatie of gebrek aan intimiteit. Ook hier kunnen verschillende factoren een rol spelen – het krijgen van kinderen, verandering in seksbehoefte, werk, stress. De relatie komt dan nog meer onder druk te staan als een van de partners wel een sterke behoefte tot intimiteit ervaart. Relatietherapie kan dan helpen om elkaars behoeften te begrijpen, de intimiteit weer te vergroten en ruimte te maken voor passie en liefde.

Ik help jou en jullie om met deze uitdagingen in een relatie om te gaan op een volwassen, constructieve manier waar respect voor elkaar centraal staat. Ik laat me daarbij leiden door jullie persoonlijke wensen en onpartijdigheid voor de uitkomsten. Daarbij is niets te gek voor mij en stel ik veiligheid voor beide partners in de coaching/therapie als basis om het maximale voor jullie beiden eruit te halen. 

In relatietherapie en -coaching leer je vaardigheden om je relatie (opnieuw) vorm te geven, te onderhouden en tot bloei te laten komen, onder andere door:
 • de mechanismen binnen een relatie herkennen, de oorsprong van pijnen, patronen en triggers te begrijpen om daar vervolgens bewust mee om te gaan
 • dat een relatie een proces is gericht op verbetering, vervulling en verdieping
 • elkaar te bereiken én te verstaan (lees: goed communiceren en aanvoelen)
 • het plezier en de behoefte aan intimiteit en seksualiteit te bevorderen
 • ruimte te maken voor samen en nader tot elkaar komen

Wat kun je verwachten bij relatietherapie?

 • De therapie is in principe 12 sessies van 90 min. per sessie (inclusief een uitgebreide intake en een reflectie achteraf).
 • De therapie vindt online plaats via Zoom of een ander geschikt online medium.
 • Er worden opdrachten meegegeven waar partners in hun eigen tijd aan werken. De therapie/coaching is daarom intensief en actieve betrokkenheid is wenselijk om de gewenste veranderingen te realiseren.
 • Tussen de sessies door ben ik ma-do beschikbaar per mail voor jullie vragen en wat zich aandient en aangekeken wil worden
 • De sessies worden in principe  om de 2 weken ingepland. De praktijk leert dat partners op deze manier actief bezig zijn en tegelijkertijd voldoende tijd voor reflectie hebben.
 • Bij de eerste sessie worden jullie behoeftes in kaart gebracht en een actieplan opgesteld op basis van jullie wensen. De actieplan stellen we tussentijds bij waar nodig.
 • Jullie beslissen – het is belangrijk dat de therapie/coaching voor jullie beiden waarde toevoegt en bijdraagt aan het ontwikkelen van relatie vaardigheden
 • De ervaring leert dat beide partners al na 4-6 sessies het gevoel hebben dichter naar elkaar toe te komen en elkaar beter te kunnen begrijpen.
 • Het oplossen van de relatieproblemen kan niet gegarandeerd worden. Relatietherapie is maatwerk. Het is natuurlijk zo dat de resultaten afhangen van jullie inzet, betrokkenheid en motivatie. Maar ik kan wel garanderen dat jullie waardevolle vaardigheden opdoen die bijdragen aan jullie bewustzijn, persoonlijke ontwikkeling en groei op de lange termijn.
 • Soms kan het de therapie bevorderen om een van beide partners apart te spreken. De keuze voor individuele sessie(s) ligt bij de partner en deze wordt tijdens het traject ingepland.
 • Ik ben gespecialiseerd in IBCT (Integrated Behavioural Couples Therapy) die wetenschappelijk is onderbouwd en waarvan breed bewezen is dat deze in grote mate bijdraagt aan de verbetering van relaties. Daarnaast gebruik ik technieken uit de EFT (Emotionally Focused Therapy), ACT (Acceptance & Commitment Therapy), emotional release, mindfulness en breathwork.
 • De kosten voor het gehele traject bedragen €2200 inclusief BTW. Betalen in termijnen is bespreekbaar en mogelijk.

Have a question?

Fout: Contact formulier niet gevonden.