Over Kristina

Ik ben Kristina. In mijn praktijk in psychosociale therapie & relatietherapie help ik jou als hard-werkende, ondernemende professional van angst, onzekerheid en zelftwijfel naar meer zelfvertrouwen, plezier en verbinding.

Maak nu een afspraak

Plan je discovery call

“Als je vertrouwt op wie je bent, kun je met lef met je externe wereld verbinden.”

The short story

Van overleven naar leven.
Van buiten naar binnen.
Na vallen altijd weer opstaan.

The long story?

Jarenlang was ik aan het overleven. Opgroeien in armoede in Bulgarije, emigreren op mijn 12e met mijn alleenstaande moeder naar Nederland, als “kansarme” toch een “6 figure” carrière opbouwen in het bedrijfsleven, mijn eigen onderneming runnen, omgaan met angsten, onveilige hechting, verlies en depressie…Mijn levenservaringen stelden mij in staat om constante veranderingen & onzekerheid te navigeren, een sterke mindset te ontwikkelen & om weerstand op te bouwen.
Dat was niet makkelijk. Mijn lichaam stond constant aan en iedere volgende stap werd bepaald door een volgende doelstelling. Stilzitten kende ik niet. En mijn leven stond in het teken van successen behalen, mezelf overtreffen en aan mezelf bewijzen dat ik wel goed genoeg was.
Totdat ik erachter kwam dat mijn opvoeding, mijn omgeving, de sociale verwachtingen eigenlijk aan het roer stonden van mijn leven. En dat ik meedeed aan een systeem die anderen voor mij hadden gecreëerd.
Mijn leven was uitgestippeld – altijd voor het beste gaan op alle vlakken van het leven – opleidingen, werk & carrière, relaties…Ik deed succesvol mee aan de prestatiemaatschappij voor 20ers en was er ook nog eens verdomd goed in. Mijn successen zorgden ervoor dat ik een lange tijd genoegen nam met “het perfecte plaatje”.
Maar de echte IK, mijn kern, mijn licht, mijn essentie, mijn waarden, mijn hartswensen, mijn intuïtie, de dingen waar ik ECHT in geloofde, die kende ik amper. Ik leidde een leven gericht naar alles buiten mezelf, werd gedreven door alles van buitenaf, en zocht constant naar bevestiging van buitenaf, behalve bij en in meZELF.
Voordat ik erachter kwam dat ik de meeste voldoening in mijn leven zou halen uit het mentoren van anderen op hun pad van ontwikkeling, moesten de wegen mij leiden langs de wetenschappelijke studie rechten, gevolgd door een glanzende carrière in het bedrijfsleven in functies en rollen als jurist, management adviseur, project manager en consultant. Een geweldige leerschool voor, zoals ze dat noemen, ‘business acumen’, die ik nodig had om nu, met een stevig gevulde rugzak, in te zetten voor de changemakers van onze tijd, in het verwezenlijken van hun business dromen.

Er is geen beter gevoel dan jezelf kennen…

…om van daaruit je externe wereld te shapen (relaties, carriere, gezin, ondernemerschap, dromen, doelen en wensen).
Niet de versie die anderen, jouw omgeving & de sociale verwachtingen hebben gecreeerd, maar JIJZELF.
Ik geloof dat ons verleden niet onze toekomst bepaalt. Niet onze ouders, familiesysteem, opvoeding of nare ervaringen. Ook niet waar we vandaan komen. Ze zijn slechts een moment opname. En we hebben altijd een KEUZE. Stap je in de schoenen van het verleden of kies je nu voor jezelf?
Het is aan jou om verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf. Het licht willen schijnen op de stukken die eigenlijk niet aangekeken willen worden. Iedere dag een beetje over je Zelf leren. En wellicht ook toegeven dat het ok is dat je het vaak echt niet weet. Dat de toekomst onzeker is. En ondanks de angst en de onzekerheid TOCH durven om die andere weg in te slaan. Ook met een gebrek aan kennis en informatie durven om knopen door te hakken en in actie te komen. Diep vertrouwen op je Zelf, omdat je die rugzak niet voor niets bij je draagt en beseft wat voor kracht daar in zit.
Het nieuwe, het onbekende, het onzekere ontvangen. Want als 1 ding vaststaat – dan is dat dat alles constant verandert. Je kutn vechten tegen verandering, alle uitkomsten willen beïnvloeden en stug vasthouden aan je controle die je een schijn van zekerheid geeft… of meegaan op de flow van het leven, de teugels loslaten en overgeven aan datgene wat op je afkomt.
I’ve learned the hard way. En van harde wegen wordt je keihard voor jezelf. Vechtmodus aan. En alles wat erbij komt kijken aan stress, onrust, presteren en steeds beter willen zijn. Maar het hoeft niet zo te gaan. Het is binnen handbereik, en steeds meer vanuit een flow van rust, vertrouwen, licht en overgave.
Dankzij ACT, mindfulness, breathwork, mijn grootste hobby surfen en zelf verschillende therapievormen te hebben ervaren, heb ik zelf enorme stappen in dit proces gezet. Door de jaren heen heb ik me dan ook gespecialiseerd in een combinatie van wetenschappelijk bewezen therapievormen zoals Acceptance en Commitment Therapy (ACT), EMDR en Integrative Behavioral Couple Therapy (IBCT) om je weer vrijer te laten voelen.
Ik geloof erin – alles vertaalt zich van binnen naar buiten. Wat wij zelf uitstralen vindt zijn weerklank in onze realiteit. Echte impact, successen en resultaten aan de buitenkant beginnen eerst in jezelf. Je bent de weerspiegeling van je externe werkelijkheid. Maar ik geloof er ook diep in dat je dit op een gezonde manier & met voldoende zelfzorg in je eigen tempo kunt verwezenlijken.
Juist omdat mijn eigen leven lang in het teken stond van overpresteren, overmatig controleren, haasten en het hoogst mogelijke behalen, weet ik dat het ook anders kan – zakelijk en persoonlijk succesvol zijn, vanuit overgave en een dieper zelfvertrouwen dat rust, vertrouwen & overzicht geeft in je dagelijks leven.
Wil je als een echte surfer van de golven van het leven alvast met 1 teen het water in? Boek hieronder een vrijblijvende discovery call en check of we matchen.
Plan je Discovery call
Ik woon met mijn gezin in Rotterdam. In mijn vrije tijd lig ik het liefst op mijn surfboard in de Noordzee, drink ik graag een wijntje met vrienden, bezoek ik festivals in de zomer en reis ik graag naar verre bestemmingen.

Visie en Waarden

Gezond, zelfverzekerd, bewust, energiek en in verbinding met anderen.
Dit is hoe ik wens dat jij je voelt en waar ik mijn werk op richt.
Je verplichtingen, (werk)situatie, gezin, verleden, toekomstplannen kunnen je genoeg onrust, stress en onzekerheid geven. Met de juiste lichamelijke, mentale en emotionele begeleiding kom je al een heel eind.
In mijn praktijk werk ik radicaal integer, zuiver en transparant met jou als client. Respect voor jou zoals je bent en jouw ervaringen staan centraal. Ik en jij zijn gelijkwaardig. Ik ontvang jou in alle openheid. Daarbij kun je rekenen op een sterke basis van veiligheid.
Mijn werkstijl kenmerkt zich door ‘no-bullshit’ – ik kom snel met jou tot de kern en we draaien niet om zaken heen. Mijn werkethiek is erop gericht om zoveel mogelijk waarde toe te voegen voor jouw groei, inzichten en transformaties. En om de begeleiding niet langer te laten duren dan noodzakelijk is. Ik begeleid je met nieuwsgierigheid en enige lichtheid, en geregeld zelfs met plezier door zware onderwerpen heen.

Maak nu een afspraak

Plan je Discovery call
toegepastpsycholoogrotterdam

Kwalificaties

 • ACT Coach (Acceptance & Commitment Therapy) – geaccrediteerd door beroepsvereniging NFG
 • Psychosociaal therapeut / ACT Therapeut – geaccrediteerd door beroepsvereniging NFG
 • PSBK (Psychosociale Basiskennis) – geacrrediteerd door CPION
 • EMDR basiscursus volwassenen (24 contacturen) – NEM Academy (2023)
 • Seksuele stoornissen (Bijscholing PSBK 2023)
 • Gediplomeerd ademcoach (verbonden adem – Annette Weers opleidingen, geaccrediteerd door CRKBO, ADAP, NBVH)
 • Level 1 Breathwork Biohacker (Kasper van der Meulen)
 • MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction)
 • Intensive & Progressive Course – dr. Joe Dispenza
 • Masterclasses Compassionate Inquiry & Healing Trauma – dr. Gabor Maté
 • International Surfing Association (ISA) level 1 gecertificeerd surfcoach & lifeguard diploma
 • Dubbele WO LLM (master in de Rechten) aan de Universiteit van Amsterdam
 • 10+ jaar ervaring als jurist, adviseur voor C-level managers en teams in corporate/(AI) tech industrie
 • 15+ jaar eigen ervaring met coaching, therapie- en traumawerk
 • 7 jaar organiseren van events, retreats en conferenties
Plan je Discovery call

Say no more. I'm in!

Plan je discovery call

Have a question?

Fout: Contact formulier niet gevonden.